big pic 350-1903 slider 2016 2.jpg
big pic 350-1903 slider 2016.jpg
big pic 350-1903 slider 2016 3.jpg (1)

היקב

בכפר הנוער שפיה מגדלים כרמי ענבים ליין כבר עשרות שנים וענף זה הינו נטוע היטב בהיסטוריה של כפר הנוער מראשית דרכו .

בשנת 2005 השקיע נדיב (לא ידוע, לי לפחות ) סכום נאה ביותר להקים יקב בוטיק קטן בכפר הנוער על מנת לאפשר לתלמידי התיכון לחוות הלכה למעשה את כל התהליך מגידול הענבים בכרם ועד יצירת היין ,בקבוקו, עיצוב התווית ועוד . מאז  מייצרים ביקב שפיה   מספר אלפים של בקבוקי יין בכל שנה - בתהליך מקצועי ובטכנולוגיה מתקדמת ומודרנית  תוך שימוש בענבים מכרמי היקב שטופלו ,טופחו ע"י תלמידי הכפר .

בשנים האחרונות הוכנס לתוכנית הלימודים באופן רשמי  תחום הנקרא –כרם יקב ואף קיבל אישור משרד החינוך כחלק מבחינות בגרות בתחום החקלאות..

מעבר לכך, ישנה תוכנית לאפשר ולתמוך בתלמידים שיעשו עבודות חקר מדעי בתחומים הקשורים למגמת כרם- יקב .מח קרים הן בתחום החקלאות ו/או בתחום המדעים המשיקים לתחום הייננות –כימיה ביוטכנולוגיה ועוד.

לאחרונה הוחלט ע"י הנהלת הכפר ובית הספר להרחיב את היריעה בתחום זה ולבנות תוכנית הכשרה, לימודים והדרכה הכוללת בתוכה  תחומים שונים  שלהם נגיעה בעולם הכורמות והייננות.

 אני, בהיותי אוצרת יין ,קיבלתי על עצמי לבנות תוכנית שתאפשר לחשוף את התלמידים לתחומים שונים בחיינו דרך עולם היין ובמסגרת התוכנית אנו נותנים לתלמידים לחוות גם את עולם השיווק והמכירות, עיצוב תוויות, תכנון תיירות יין, ועוד .

 חיבור זה למולדת, להיסטוריה ולמקום בא לידי ביטוי  בעבודה בכרמים הסובבים את כפר הנוער שפיה .

בכפר הנוער  מאיר שפיה  ישנם תלמידים המגיעים מעולמות שונים (תרתי משמע) והעבודה ביחד בכרמים מאפשרת לכולם  הזדמנות שווה לחלוטין להציג את יכולתם ללא קשר למוצא, וותק בארץ ושפה .זוהי הציונות במיטבה .

 לכפר ישנם כשבעים וחמישה דונם כרמי ענבי יין  ובהם נטועים ארבעה זנים –קברנה סוביניון, מרלו, קאריניאן ומוסקט .

השנה, אנו מתכננים להשקיע עבודה  מאומצת וממוקדת,עם התלמידים כמובן, בטיפוח כרם הקאריניאן . וזאת, מתוך כוונה לשפר את איכות הענבים  ולהיות אטרקטיביים בשוק .אגב, אנו החלטתנו להשקיע בכרם הקאריניאן בעיקר בשום היות זן זה מחובר היטב להיסטוריה במרחב ומשום ייחודינו בכך שיש לכפר גפנים בוגרות .

 חשוב לציין, כי כל  העבודה הנעשית   בתחום כרם- יקב מלווה ע"י גורמים מקצועיים  (כורמים, ייננים)  המאפשרים  לנו לייצר  יינות באיכות גבוהה  מענבים ומכרמים שטופלו על ידי התלמידים לאורך כל השנה .

בשל איכותו הטובה, זכה "יין שפיה" להצלחה רבה וניתן לרכוש אותו כיום בנתב"ג (דיוטי פרי) ובמסעדות יוקרה ברחבי הארץ.

 

ליין מתלווה הסיפור הייחודי והמרתק של הייצור שלו ע"י חניכי הכפר בגילאי 13-18 אשר מתחנכים על ערכים של עבודה חקלאית, מצוינות ודבקות במטרה.
 
חניכי כפר הנוער מאיר שפיה גאים במוצר הייחודי שלהם, ומזמינים אתכם לבקר ב"יקב שפיה" ולרכוש יין איכותי ב"טעם של פעם".

משנת 2004, ב"יקב הבוטיק" של כפר הנוער מאיר שפיה מייצרים מידי שנה 5000 בקבוקים בלבד.

רוצים לטעום מהיין שלנו מצרו קשר: טלפון    04-6390750